torsdag den 9. april 2009

Orthon-bevægelsen

Bevægelsen fik en del omtale i aviserne i slutningen af 1960’erne, fordi den byggede et underjordisk beskyttelsesrum på en mark i nærheden af Borup på Midtsjælland. Det skulle huse 70 gravide kvinder under en atomkrig, som ifølge bevægelsen ville hærge Jorden julenat 1967.

Bevægelsens påstand var, at to tredjedele af Jordens befolkning ville blive udslettet, mens den sidste tredjedel ville blive reddet af venligtsindede rumvæsener i flyvende tallerkener.

26. december 1967 skrev Politiken: »Dommedag er udskudt. Bunkeren i Borup stod tom julenat, men en ny opgave venter de udvalgte«. Bunkeren blev fjernet af myndighederne i 1970, og interessen for Orthon-bevægelsen forsvandt.

fra Politiken

Siden 1967 har Knud Weiking ifølge sig selv med jævne mellemrum fungeret som medium for et væsen, der kalder sig Orthon. Gennem Knud Weiking har Orthon således bebudet, at denne snart dukker op med et følge af flyvende tallerkener. Budskabet er præcist givet af Orthon:

"Den genkomst, der er blevet lovet og forudsagt til menneskene for 2.000 år siden, og som vil komme til jorden i min skikkelse, vil finde sted nu. Den Himmelens Hærskare, som kommer, og som vil være omkring hele jorden for at teleportere de mennesker ud i rummet, som betinger en åndelig mutation, vil være at finde på Sjælland," har Orthon sagt gennem Knud Weiking.

"Senest med det første sekund af den første time af julemorgen 1967 vil jeg have åbenbaret mig for mit univers ved hjælp af en atomkerneudviklingsproces. Dette er min plan, som er uigenkaldelig."

fra http://www.skeptica.dk/1998/bork.htm

Ingen kommentarer: