tirsdag den 15. januar 2008

Danmarks Borgcenter




Selvom det borgrige Danmark er dårligt bevaret, har Danmarks Borgcenter, der åbnede sine døre for offentligheden i 2006, formået at skrabe en del viden sammen vedrørende emnet. Det er en overskuelig mængde oplysninger, der er tilgængelig, primært på plancher. De har også enkelte genstande og modeller, der er knapt så interessante. Samt en autentisk, dog lidt fjollet 3-D film, der viser en af vagterne på borgen.
Her kunne stå en masse information omkring Danmarks borge, men med et ønske om, at I allesammen vil gøre jer selv den tjeneste at tage regionaltoget til Vordingborg, vil det være overflødigt. Man kan smuglæse om borge inden afgang på hjemmesiden.
Endvidere skal det tilføjes, at et besøg i Gåsetårnet bestemt er værd at få med og de to seværdigheder ligger oven i købet lige ved siden af hinanden. Oppe fra Gåsetårnet kan mod syd ses resterne af den gamle ringmur.
I vil finde ud af, at Dr. Margrethe den 1. i 1396 lavede en lov, som forbød befolkningen at opføre private borge (hvilken hun selv brød), som blev ophævet igen i 1483 af Kong Hans. Dette giver selvfølgelig anledning til stor vrede blandt borgentusiaster, men man skal have det i mente, at selv samme person skænkede Riisskov til Århus.

Ingen kommentarer: