torsdag den 29. maj 2008

Et længere, personligt indlæg

Som de fleste nok har gættet, så stener jeg helt vildt på mit arbejde. Bladet er så tæt på deadline, at det kun er redaktørerne og ad’erne, der kan ordne det, som mangler. Det, jeg skulle lave i dag, tog mig et kvarter, og så var jeg overladt til min egne tanker og internettet. Derfor har jeg skrevet alle de links, som er blevet nævnt på bloggen (i hvert fald dem jeg lige kunne få øje på) + et par stykker flere, ind i højre side. Jeg har også ordnet dem efter kategori. Det tog ret lang tid.

Jeg er vildt åben og tankemæssigt produktiv for tiden, kender i de perioder? Og jeg føler mig ofte meget inspireret. Jeg har så meget tid, jeg ikke kan tage mig sammen i, så tænker jeg i stedet. Jeg har store problemer med at vende mit døgn og ligger længe vågen om natten, fordi jeg ikke kan sove. Jeg tænker på, hvis der fandtes en maskine, der optog alt det man tænkte. Jeg forstiller mig at den hænger på en hvid væg, og ligner en kat. En række lange ståltråde der tilsammen former en lang tynd missekat af ståltrådsstreger. Ak ja.

Min notesbog går helt amok med indlæg, der blander engelsk og dansk sammen, citerer mine tidligere tekster, bruger arbejdsrelateret skrivesprog (jeg arbejder på et modeblad) og i det hele taget vælger og vrager fra de forskellige dele af mit liv på en total hensynløs måde. Jeg har ikke rigtig kontrol over det, og det kan jeg godt lide. Jeg kan også godt lide at betragte mine optegnelser med en hvis form for distance, efter jeg har skrevet dem, der er meget mindre selvcensur, end når jeg arbejder seriøst med en tekst.

Forleden skrev jeg i min notesbog: ”... Tell a girl she can’t have it, and she want’s it even more. Extreme leather cutout Christian Dior sandal. Gladiator heel in nappa cafskin. $780. Sold out. En drøm. En drøm om see-through på rød, og blanke strittende tær. Om metropolitanske parker. Knæstrømper i blå uld. De blidt brune sko. Fugtig asfaltsti. Coffee to go. En filtjakke, grå med en antydning af teel green. En drøm om den viktorianske lejlighed. Spøgelser in the plumming. Hvordan sollyset står anderledes gennem de gotham vinduer, mere blegt og loddent. Og at besøge lejligheden fuld af muld. Moder Jords lejemål i down town Manhatten. En drøm om en drøm om mænd. Om that great haircut. Om manicure til en 50’er, 10 bugs. Om et skrivebord i svimlende højde. En drøm om hvad? : Særlige farver, smukke beklædningsstykker, wellgroomed, god mad. Snart har jeg næsten glemt kærligheden helt.”

Jeg siger godt nok lejlighed og leje + drøm nogen gange. Men jeg har valgt ikke at rette i det. Her er et billede af Christian Dior skoen, jeg taler om:

Desuden er jeg blevet færdig med en samling erotiske noveller af Anaïs Nin, som jeg har lånt af Viktoria. Den hedder ”De små fugle”, og den er rigtig fin.
Her er et citat:

”Hans krop duftede som en skov af ædle træer, hans hår af sandeltræ og hans hud som cedartræ. Det var som om han altid havde levet mellem træer og planter.”


Jeg synes, det er ærgerlig, at citatet bliver en smule klodset på dansk fordi både wood og tree oversættes til træ. Jeg oversatte det derfor selv til engelsk:

”His body smelled like a forest of noble trees, his hair of sandalwood and his skin like cedar. It was as if he had always lived among trees and plants.”


Det kan jeg bedre lide.
Jeg kan også godt lide den her beskrivelse:

”Hun følte det som om denne penis, der dirrede mellem hendes balder, var noget vidunderligt at klamre sig til, at den var livet, som man skulle gribe fat i, mens døden passerede forbi...”

Anaïs Nin er, som andre kvindelige forfatter jeg har læst fra den tid, ikke bange for at slå stort brød op. Heller ikke når det gælder de korte erotiske noveller, hun, efter eget udsagn, udelukkende skrev for penge. Det er værd at skrive sig bag øret, synes jeg.

Fra bladet har jeg modtaget 32 skønhedsprodukter, som skønhedsredaktøren havde i overskud. Her er er billede af dem:Jeg ved ikke helt hvad jeg skal stille op med alle de ting. Lægge lilla neglelak fra Nilens jord og gå med læbestift der bærer navnet fever shine og bade mit hår i curl defining oil mist. (olietåge, mine damer og herrer). Så meget tid det ville tage. Men fint legetøj, det er det i hvert fald, det fineste.

Til vi ses igen
Kærlig hilsen fra
Olga

1 kommentar:

Jeppe sagde ...

Hej AAlga.
Jeg kan godt lide dit lange og personlige indlaeg. Det er en lang personlig afveksling fra UFOer, robotter, kunst usw.

That great hairhut..