onsdag den 27. maj 2009

Reminder

7 kommentarer:

Bue sagde ...

det kan godt være det bare er mig, der ikke kan se skoven for bare træer, men da det umiddelbart faktisk forekommer mig lidt uklart, vil jeg alligevel tillade mig at spørge: Hvor ligger reminder-elementet i relation til billedet? Hvad er vi skal mindes om? Og hvorfor?

Iøvrigt tak for en god blog

venligst,
Bue

Camilla sagde ...

>>Hvis du er en vaks fyr -som du selvfølgelig er; for hvem er ikke det? - skal du huske fyraftens strip kl 21 - for det skal alle vakse mænd jo til, logik, doh, hvor blev du af sidste gang?!<<

Reminder-elementet ser jeg, som en ironisk kommentar til den påstand om at "vakse fyre går til fyraftens strip".

Bue sagde ...

og vakse fyre, kan vi også udlede, har tilsyneladende først fyraften kl. 21.

Men har klokkens læsere virkeligt brug for at få reminder-titlen knyttet til billedet for at kunne se ironien?

Olga sagde ...

Hej Bue Hej Camilla

I det sidste stykke tid har jeg postet en håndfuld indlæg med overskriften Reminder her på bloggen. De har alle omhandlet kvinder på den ene eller den anden måde.
Jeg har ikke lyst til at gi den som den totale fortolkerholger, men jeg har da tænkt noget á la: Det her findes også (stadig) ift. kvindebilleder mm.
Der ligger såmænd ikke så mange storslåede tanker til grund for det. Størstedelen af indlæggene er billeder, jeg er faldet over tilfældigt, og fotos jeg har taget med min mobiltelefon på vej hjem eller sådan noget. Det her vindue kører jeg fx tit forbi med linie 10.

At titlen den her gang virker dobbelt, en slags påmindelse: husk stripperdate! er jo en pudsig tilfældighed.

(Og jeg er enig i, at linierne i det her indlæg er trukket ret stærkt op, men jeg tror ikke, at man altid kan tage nærme sig prostitution indirekte og elegant. Sådan arbejder prostitutionen i hvert fald sjældent selv.)

I kan se de andre indlæg med etiketten Reminder her: http://klokken.blogspot.com/search/label/Reminder

Kh

Bue sagde ...

Hej Olga

Skal det så forstås sådan at prostitution eller i dette tilfælde strip, som sådan er noget forkert, som vi derfor skal mindes om, med ønske om at vi skal tage afstand fra at den slags findes i vores samfund?
Er stripperen eller den prostituerede/sexarbejderen som billede, som erhverv eller som rolle, noget ingen kvinder må benytte sig af og ingen mænd (eller kvinder) bør føle sig tiltrukket af?

Venligst,
Bue

Olga sagde ...

Hej Bue

Jeg har ikke lyst til at rode mig ud i en diskussion om prostitution sådan overordnet, og slet ikke i et kommentarfelt - det ender altid galt :) Men jeg kan da sige så meget, at jeg synes prostitution er dybt problematisk, og slet ikke så enkelt et emne endda.
Og jeg synes heller ikke indlæggene på den måde slår nogen oven i hovedet med en forudindtaget holdning til fx prostitution, - en af pointerne, hvis ikke pointen i det hele taget.
En reminder er ikke en reprimande.

Jeg må indrømme, at jeg ikke forstår hvorfor du gerne vil have en helt præcis (evt. moralsk) udlægning af hvad indlægget nu betyder og ikke betyder. Men projektet er da på sin vis lykkedes, hvis stripperbilledet har fået dig til at tænke over hvor grænserne går indenfor prostitution og alt det der.

Er det ikke i orden at vi sætter punktum her (medmindre, selvfølgelig, du gerne vil have det sidste ord) ? Så kan vi altid tale videre ude i virkeligheden :)

KH

Bue sagde ...

Hej Olga

Jeg syntes, det er helt i orden næsten at sætte punktum for nu, omend jeg alligevel føler mig nødsaget til at forsøge at forklare mig en lille smule mere (forhåbentligt uden at rode endnu mere op i ilden eller havbunden eller kastanjer eller hvad man nu roder op i)

Det er ikke fordi, jeg nødvendigvis vil have en præcis moralsk udlægning af indlæggets betydning, især ikke hvis det ikke er en præcis moralsk intention med det. Prostitutionsdebatten er, som jeg kender til den, om noget præget af moralsk forudindtagethed. Jeg ønsker på ingen måde at skyde dig dette i skoene, hvorfor jeg også formulerede den foregående kommentar som spørgsmål, da jeg netop ikke var sikker på om du mente det, jeg spurgte til. Jeg er meget enig i at prostitution hverken er noget enkelt eller uproblematisk emne, hvorfor jeg også mener, det er meget problematisk, hvis man, som jeg ofte opfatter det er tilfældet, i for høj grad forsimpler det, f.eks. ved at appelere til ureflekterede moralske normer. En reminder er ikke en reprimande, og altså ikke en moralsk fordømmelse, tillader jeg mig at aflede. Måske var det egentligt svar nok.
En åben reminder omkring et, i nogen sammenhænge kontroversielt og moralsk følsomt emne, kunne dog også godt læses som et debat-oplæg, hvorfor der meget belejligt er mulighed for at skrive kommentarer på en blog. Jeg kan dog sagtens forstå og acceptere at du ikke nødvendigvis ønsker at tage den debat herinde, selvom jeg også håber du kan se, at dine reminder-indlæg godt kan provokere til det.

Jeg tror dog desværre ikke, jeg kan give dit indlæg æren for min refleksion over emnet, da jeg har været en del i berøring med diskussionen i forbindelse mit arbejde på Center for Seksualitetsforskning i løbet af foråret.

Dette var måske et lidt langt sidste ord (hvis det bliver det), som jeg dog håber giver mening, og som ikke forekommer urimeligt.

Venligst,
Bue