lørdag den 27. september 2008
MARCIPAN III - Marcipanmassens ophav Teori 2 (Lübeck)
På et uvist tidspunkt begynder marcipan at blive betragtet som en specialitet fra kystområdet ved det baltiske hav i Tyskland. Særlig Lübeck udvikler en stolt og sofistikeret tradition for fremstilling af marcipan. Lübeck-marcipanen består af to tredjedele mandelmel, hvilket giver den en klar gul farve og en yderst saftig konsistens. Samtidig udvikler der sig en konkurrende skole i Königsberg i Østpreussen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
3 kommentarer:
Indtil videre er jeg helt klart paa teori nummer et. Opfindelser der starter med en missforstaaelse/fejl er totalt hot: Pencilin, gorgonzola, etc.
gorgonzola?
Gorgonzola blev opfundet fordi en hyrde glemte en masse krukker maelk i en grotte engang. Da han kom tilbage havde han klunkerne til at smage paa den klumpede masse.
(maaske var det ikke lige gorgonzola, maaske var det en anden ost, men i hvert fald er der meget gastronomi der bygger paa fejtagelser, tror jeg)
Send en kommentar