lørdag den 16. februar 2008

Back when the world was still realKate Bush's Cloudbusting fra 1985.

Videoen er baseret på Peter Reichs bog "A Book of Dreams". Den handler om Peter Reichs far Wilhem Reich (1897-1957)- en østrigsk, amerikansk immigrant og misforstået videnskabsmand. Han blev fængslet og mishandlet af FBI i 1955 for bl.a. at have brugt orgone-akkumulatorer og cloudbusterer, maskiner han selv havde opfundet, og som det var blevet forbudt ham at bruge af The U. S. Food and Drug Administration (FDA). FDA brændte senere størstparten af hans udgivede værker.
En cloudbuster er en regnmaskine.

I grove træk så gik Wihlem Reichs orgone-teori ud på, at der i sex og orgasme ligger en særlig form for energi eller elektricitet. Den orgastiske potens er hans udtryk for den kraft "hvormed man dyrker sex", og orgone er selve energien, som han mente gennemstrømmede alle livsformer. Orgone-energien styrer vejret, himlens farve, tyngdekraften, formationen af galakser, de biologiske udtryk for følelse og seksualitet. Og så er den blå.
Wilhelm Reich foreslog endvidere, at tilbageholdt psykoseksuel energi kunne skabe egentlige fysiske blokeringer i muskler og organer. Blokeringerne er en form for kropsrustning, der tilbageholder frigørelsen af energi. Orgasmen er en måde at bryde løs af rustningen på. Reichs orgone-akkumulatorer var bokse og tæpper til at indhylde syge legemsdele eller personer, og lade dem bombardere med orgone-energi for at opløse svulster og andre fysiske lidelser.

Orgones modsætning kaldte Wilhelm Reich Dødelig Orgone (DOR). Han mente, at DOR spillede en rolle, når det kom til ørkendannelse. Hans cloudbuster-maskine kunne vha. DOR manipulere strømme af orgone-energi i atmosfæren, og man kunne på denne måde skabe regn ved at tvinge skyer til at opstå og opløses.

(Wilhem Reich mente i øvrigt, at han både havde observeret, og i få tilfælde kæmpet mod, UFO'er med sin cloudbuster, når disse "fremmede stjerner" forsøgte sig på himlen over Maine, Orgonon og Arizona.)

Ingen kommentarer: